21 January, 2011

Kempen Anti Fraud Blogwalking


Saya juga menyokong kempen anti blogwalking yang palsu ini. Berblogwalking lah secara jujur. Saya juga sudah menukar Cbox kepada Shoutmix dan juga sudah kunci paparannya hanya di blog ini sahaja.

Logo ambik dari blog Iedaluvsham

9 maklum balas:

akuanakpahang said...

Salam, kawan cukup hamun juga main taktik kotor tu.. baguslah kalau dah kunci Shoutmix tu.

ozzy said...

salam..

Saya pun sokong..patut dedahkan je nama2 diaorg ni..

" KEMPEN PERANGI BLOGGER PENIPU "

APAN said...

yargh...ramai2 boikot same mereka...

Jejaka Desa said...

Koi kene tuko juge nampok gaye nye.

zulkbo said...

salam..
simpati juga koi
ke deme tu..agaknya
mereka pun tak tahu
mereka salah..moga
berubah lah akhirnya

bard bahtiar said...

pd pndapat sy kn bang,mmng la org yg guna bw auto ni slh...tp x semua guna software ni mmbuta tuli..sy ada prasan gk, stgh blogger guna software tu tp still dtg ke blog kwn2 dn tingglkan komen...yg slhnya ialah bila blogger guna software ni dn goyang kaki tnggu orng dtg..pastu lngsung x balas jejak geng2 lain...papepun bw lh secara jujur..peace..

Hisyam Muhibah said...

En. Yasin AAP, En. Ozzy, En. APAN, En. Jejaka Desa, En. Zulkbo -- time kaseh sebok bagi komen demeh teh..

En. Bard - ini bukannya yang bw auto guna software tu. ini bw yg bloggers tu mengumpulkan begitu banyak Cbox dalam satu blog transit yang dia cipta sendiri. Dengan teknologi Web 2.0 blogger tu boleh memasukkan shoutnya dalam Cbox walaupun tanpa membuka laman blog sebenar. Hanya perlu memasukkan shout dalam blog transitnya itu sahaja. Hasilnya, blogger itu boleh meninggalkan jejaknya di Cbox dengan banyak dan pantas dengan kaedah copy paste. Ironinya, trafik blog yang 'dilawatinya' itu tidak bertambah pun.

bard bahtiar said...

oh..yang itu ye bang,,yup..sy pn ada prnah jumpa teknik tu..macam2 plak dh..hmm..susah nk ckp bnda ni bang...bukn senang kita nk pantau...hope ada kesedaran dlm diri masing2...

Hisyam Muhibah said...

Bard - akhirnya balik kepada diri masing2 jugak. TQ kerana respon

Post a Comment

Powered by Blogger.