24 May, 2011

Kenyataan Secret Recipe Malaysia Terhadap Isu Status Halalnya

Saya bukanlah bekerja dengan Secret Recipe atau pun menjadi peminatnya nombor satu. Tetapi selepas mencari-cari kenyataan balas Secret Recipe Malaysia, maklumat ini yang saya jumpa. 


* klik gambar untuk baca dengan lebih jelas



6 maklum balas:

Kuman Chaos said...

hmm menarik gak issue nih.... aku selaludak p Secret recipe dekat umah aku nih.. hmmm nak ekna pantau la camgini
kuman "SMM 2011" Entry

Suara Kalbu said...

Baru saja terbaca artikel ini dan terima kasih kerana memanjangkan ulasan Secret Recipe di Facebook.

Perkara halal haram bukan perkara yang boleh dibuat main apatah lagi ianya melibatkan urusan makan minum. Tambahan Secret Recipe adalah satu jenama yang terkenal di merata tempat. Boleh dikatakan ramai peminat tegar begitu menggilai kek mereka.

Harap perkara ini diambil serius oleh pihak yang berkenaan dan diperjelaskan secara telus kepada semua orang supaya tidak timbul rasa was-was terhadap halal haramnya produk ini.

APAN said...

kawan x penah pun merasa secret resipe...tbe2 kua isu gini...

dah bace kat page fb secret recipe...
maksudnya salah faham la ni ek?

smtabi'in said...

salam,

terima kasih atas infonya sheikh..
ini bukan kali pertama dan bukan hanya melibatkan satu syarikat perkara seperti ini berlaku di malaysia. dulu pernah kecoh berkenaan syarikat pembuat, pengedar roti yang terkemuka... hari ini restoran secret recipe.. esok dan lusa entah apa lagi.. tapi saya rasakan perkembangan ini baik dari sudut mendidik masyarakat untuk mengambil berat soal halal haram dalam pengambilan makanan.

kita tidak tahu perkara yang "sebenarnya".. adakah orang yang melontarkan isu ini ada niat terselindung atau tidak, namun dengan timbulnya isu ini sekurang kurangnya kita terfikir/berfikir mengenai perkara ini yang mungkin selama ini kita kurang menitikberatkanya... wallahu a'lam

Yastro said...

Salam..
koi x leh berinternet dah kat umah...bandwidth dh abihh...fb x leh bukak kt opis...
Tp kedai ni mmg tak penah masuk pun..so x bape tau status halalnya...err deme tu ade ke tampai logo halal ke kt kedai?

Hisyam Muhibah said...

Kuman Chaos - eloklah ambil tahu hal2 begini.

Suara Kalbu - harap SR sendiri buat kenyataan yang nampak lebih rasmi seperti dalam suratkhabar atau TV. kita bimbang, sebab terlalu semangat, kita ter'mengharam' benda2 yang halal.

APAN - ya, pada saya masalah salah faham, waLlahua'lam.

Tabiin - pada saya ianya lebih kepada isu penyebaran maklumat yang benar2 sahih. Jangan terlalu cepat menyebarkan sesuatu perkara sebelum ianya benar2 mendapat kesahan daripada sumbernya yang sebenar.

Yastro - keh pun tok penoh masuk, keknya penoh lah makan hok rodong2 beli teh.. keh rasa ada je deme tampe logo halal teh sebok memaing deme dapek pung sije hale jakim teh.

Post a Comment

Powered by Blogger.