05 May, 2011

Sepetang Di SMK Air Puteh Kemaman

Petang tadi saya mengisi salah satu slot dalam program Empower, satu program pembangunan modal insan di bawah ECER. Lokasinya di SMK Air Puteh Kemaman. Peserta seramai 40 orang pelajar Tingkatan 5 yang terpilih. Tajuk perbincangannya ialah "Matematik dan Kehidupan; Saling Melengkapi".

Berikut adalah di antara gambar yang saya gunakan untuk perbincangan bersama dengan adik-adik peserta. Anda juga boleh memberikan ulasan mengenai hubungkait gambar di bawah dengan kepentingan Matematik dalam kehidupan.3 maklum balas:

smtabi'in said...

hmmmm..... tercari cari juga signifikannya gambar gambar di atas dengan matematik... yang nampak jelas hanya gambar kaunter bas tu saja.... :)

mykhalis said...

kiblat. kematian.. hanya satu atau sekali.. kehidupan ulang alik berkali -kali..bermain tatkala usia yg sedikit..blh tak?hhe

Hisyam Muhibah said...

Tabiin - teruskan berfikir mencari kaitannya dengan Matematik. ada lagi gambar2 lain. maknanya, semua unsur kehidupan adakan perkaitan Matematik.

Mykhalis - tepat sekali. Kematian kebarangkaliaannya adalah 1. Bidang Statistik akan mengira ianya sebagai 1. Bermakna PASTI MATI!

Post a Comment

Powered by Blogger.